L’Associació Benestar i Desenvolupament és una organització no governamental i sense ànim de lucre que neix d’un grup de professionals i persones voluntàries en la dècada dels vuitanta. Treballem per reduir les desigualtats i la vulnerabilitat social i sanitària a través de més de 130 serveis i programes que es desenvolupen principalment a Espanya (també a Europa i Amèrica Llatina) i que van donar suport a més de 150.000 persones al 2021.

La nostra missió és la creació i gestió contrastada de projectes i serveis centrats en les persones i en les comunitats per facilitar el seu apoderament i enfortir el seu paper actiu en la generació d’igualtat social i benestar personal i col·lectiu.

Per a dur a terme la nostra missió hem centrat la nostra activitat en l’atenció a les persones des de la prevenció, atenció, intervenció, acompanyament, recerca, sensibilització social i incidència política. Actuant en els àmbits de la drogodependència, persones que conviuen amb VIH, la infància i la família, violència domèstica, joves amb dificultats socials, persones grans, persones en situació de dependència, persones amb discapacitat, persones en situació de vulnerabilitat social i el voluntariat.

La nostra visió és ser una entitat promotora i referent d’un model de tercer sector caracteritzat per:

 • Uns valors ètics en l’ús dels recursos i en el tracte amb les persones, col·lectius, comunitats, i administració contrastats i certificats.
 • Un model d’atenció integral en una triple dimensió:
  • Atenció individual, familiar i comunitària.
  • Gestió eficaç de serveis per objectius socials, dinamització comunitària, i defensa de drets socials de les persones en situació de vulnerabilitat.
  • Programes multidimensionals: social, psicològica, sociosanitària, sostenibilitat, educativa, cultural i jurídica.
 • Una economia sanejada, i una gestió eficient dels programes amb fons públics i privats que permetin la inversió social dels guanys.

La visió ens permet establir els objectius necessaris per al que volem ser i/o crear, aquesta va acompanyada dels valors fonamentals d’ABD:

 • Compromís social i defensa de drets.
 • Creativitat, innovació i qualitat.
 • Ètica, transparència i rendició de comptes.

  http://abd.ong/