Fundació Sant Tomàs és un grup d’entitats d’iniciativa social sense ànim de lucre de la comarca d’Osona que treballa perquè les persones amb discapacitat intel·lectual o amb dificultats en el desenvolupament puguin millorar la seva qualitat de vida i tenir les mateixes oportunitats que la resta de la societat, i alhora també ofereix suport a les seves famílies.

Sant Tomàs col·labora amb les administracions i amb institucions públiques i privades per portar a terme la seva tasca i compta amb diferents serveis per donar una atenció integrada a infants, joves, adults i també a persones d’edat avançada. Actualment gestiona aquests serveis: un centre de desenvolupament i atenció precoç, una escola d’educació especial, un centre ocupacional, un centre de formació i inserció laboral, un centre especial de treball, un servei d’habitatge, un servei d’acolliment residencial per a persones amb necessitats d’atenció generalitzada, un club de lleure i esport i un servei de respir per a les famílies.
L’any 2022 Sant Tomàs va atendre més de 2200 persones, té més de 1700 persones associades, 157 voluntaris i voluntàries. Té més de 800 treballadors i treballadores, 345 amb discapacitat intel·lectual.

http://santtomas.cat/