Lleida.com | La passada setmana l’empresa Mecanica Azul SL de Lleida, que forma part del grup Trota, va rebre el seu Pla de Diversitat. Aquest document s’ha elaborat en el marc del programa Next Diversitat i Empresa, i ha estat redactat per l’Associació Reintegra.

Dels quasi 200 plans que s’estan elaborant ara mateix, aquest ha sigut el primer de Catalunya en ser finalitzat en el marc del programa, i ja ha sigut entregat al departament de recursos humans del grup empresarial, qui s’encarregarà de dur a terme la seva implementació. La persona referent de diversitat designada per l’empresa ha rebut també una formació específica en la matèria.

El Pla de Diversitat, que és innovador a l’estat i vol transcendir el Pla d’Igualtat, es presenta com una eina que acompanya i guia a les petites i mitjanes empreses cap a una gestió de la perspectiva de la diversitat de forma transversal en tots els àmbits de l’organització. Per elaborar-lo, primerament s’ha de conèixer el grau de compromís de les empreses i analitzar en profunditat tots aquells elements i mesures adoptades en matèria d’igualtat i no discriminació. Un cop feta aquesta anàlisi, es pot determinar el punt de partida de l’organització i visualitzar el camí a seguir fins a aconseguir que la diversitat esdevingui un valor intrínsec en la gestió empresarial. Aquesta és la feina que l’Associació Reintegra està duent a terme al Segrià, però també a la Noguera, la Segarra i el Pallars Jussà on l’entitat compta amb altres delegacions i equip tècnic.

Per altra banda, des de l’associació, que està especialitzada en l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat social, també estan duent-se a terme itineraris d’acompanyament, orientació i formació per a la inserció en el marc del programa. L’objectiu és augmentar el potencial d’ocupabilitat d’aquestes persones així com explorar la seva inserció mitjançant un treball d’intermediació i la vinculació a les empreses que estan participant del programa. Durant el desenvolupament del projecte, que finalitza el 30 de setembre de 2023, s’espera implementar fins a 1.700 Plans de Diversitat i prop de 1.800 itineraris individualitzats d’orientació a tota Catalunya.

Un programa innovador amb molt bona acollida

El Programa Next Diversitat I Empresa està subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i es finança amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Finançat per la Unió Europea-Next Generation EU. Està coordinat per ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social i Pimec Catalunya).

El programa, que finalitza el 30 de setembre d’aquest mateix any, està tenint molt bona acollida per part de les empreses lleidatanes, que es beneficien d’una atenció individualitzada i subvencionada. Entre les més interessades, destaquen en especial les empreses del sector del transport i les tecnològiques, però també s’estan atenent demandes d’empreses agroalimentàries, industrials, de la construcció o inclús turístiques.

Enllaç a la notícia: Lleida.com