El proper mes de maig, amb motiu del Mes Europeu de la Diversitat, el Programa Next Diversitat i Empresa organitza un seguit de trobades virtuals entre empreses compromeses amb la gestió de la diversitat, i amb processos de selecció oberts, i persones participants del programa en recerca activa de feina.

El Programa Next Diversitat i Empresa és un projecte pioner que estableix vincles entre el sector social i l’empresarial per promoure la sensibilització entorn de la diversitat, tot orientant i acompanyant petites i mitjanes empreses en la creació de Plans de Diversitat, així com facilitant la formació i la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat. Actualment, ja participen en el programa més de 300 empreses i al voltant de 900 persones. 

Amb motiu del Mes Europeu de la Diversitat, que se celebrarà durant el mes de maig amb accions arreu d’Europa, des del Programa Next Diversitat i Empresa estem organitzant un seguit de trobades virtuals amb la participació d’empreses catalanes compromeses amb la gestió de la diversitat que tinguin processos de selecció oberts, amb la voluntat de generar espais d’intercanvi i coneixença entre aquestes empreses i les persones beneficiàries del programa.

El Mes Europeu de la Diversitat és una iniciativa impulsada per la Comissió Europea i la Plataforma de Cartes de Diversitat de la UE, que es realitza cada mes de maig des de l’any 2021, adreçada a empreses, institucions, entitats i persones que formin part de tots els sectors professionals. La campanya té com a objectius celebrar i promoure la diversitat en l’entorn laboral i els equips professionals, reivindicar el valor afegit de la diversitat i la inclusió, motivar les empreses i entitats perquè visibilitzin les seves accions, iniciatives i el seu compromís a l’hora de promoure la diversitat i impulsar societats més inclusives.

En l’edició d’enguany, en la qual participen 26 dels països de la Unió Europea, la iniciativa posa el focus en l’avaluació de les polítiques de diversitat i inclusió per part d’empreses i organitzacions, responent a les qüestions: “S’estan aplicant polítiques de diversitat a les empreses en l’actualitat? Les empreses estan obertes a contractar nous talents d’acord amb les societats diverses on vivim?“. Amb l’organització de les Trobades Next, des del Programa Next Diversitat i Empresa volem ajudar a trobar respostes a aquestes preguntes, donant veu a les empreses compromeses amb la RSC i la gestió de la diversitat.

Com i quan seran les trobades? 

Les trobades, en format virtual i d’1h de durada aproximadament, tindran lloc els dimecres de maig al matí amb la presència d’1 o 2 empreses. Les persones beneficiàries del programa s’hi connectaran des de les seus de diverses entitats socials vinculades al projecte.   

 

Què implica participar? 

La participació consisteix a presentar breument el sector i l’activitat empresarial, exposar els perfils que es busquen i compartir de quina manera es desenvolupen els processos de selecció dins de l’organització. Al final hi haurà uns minuts perquè les persones assistents puguin formular preguntes i, posteriorment, qui consideri que encaixa amb els perfils cercats farà arribar el seu CV a l’organització pertinent. 

Aquesta activitat serà compartida a la web del Programa així com a les xarxes socials, donant a conèixer la participació de l’empresa en les accions impulsades amb motiu del Mes Europeu de la Diversitat. 

 

Per què participar? 

Aquests actes són una oportunitat per: 

  • Donar a conèixer l’empresa i el sector a la població 
  • Rebre candidatures pels processos de selecció presents o futurs 
  • Facilitar que persones amb dificultats d’inserció laboral ampliïn els coneixements entorn del mercat de treball  
  • Ampliar les accions d’RSC de l’empresa vinculades a la gestió de la diversitat
  • Visibilitzar el compromís social empresarial 
  • Participar activament en el Mes Europeu de la Diversitat

Si sou una empresa interessada a participar en aquesta iniciativa, podeu escriure a coordinacioinsercio@acciosocial.org.