Dilluns 13 de novembre de 2023, s’ha celebrat l’acte de cloenda institucional del programa Next Diversitat i Empresa al Palau Robert, a Barcelona, on s’han presentat els principals resultats.

L’acte ha arrencat a les 9h15 amb l’obertura d’Enric Vinaixa, secretari de Treball de la Generalitat de Catalunya, que ha declarat “avui no és una cloenda, és una valoració d’èxit per continuar millorant els anys següents”. Han seguit amb la benvinguda Josep Ginesta, secretari general de PIMEC i Sonia Moragrega i Esther Sancho, membres de la Junta Directiva d’ECAS. Tots tres han destacat el treball entre el món empresarial i les entitats socials des del principi del programa, que ha sigut el tret diferencial en relació a altres programes d’ocupació.

A continuació, Mariona Puigdellívol, directora general d’ECAS, i Héctor Pérez, director de Serveis de Formació i Ocupació de PIMEC, han presentat els principals resultats i impactes del projecte i han mostrat el video resum del programa. Puigdellívol i Pérez han destacat el fet que és un programa de gran abast territorial: 31 entitats a tot Catalunya han desenvolupat el projecte en només un any. També han explicat respectivament com s’han assolit amb èxit els dos objectius princiapls del programa: “En termes d’orientació, els resultats són molt bons. Hi han participat més de 2.000 persones, i s’han finalitzat més de 1600 itineraris”. “Que més de 1.200 empreses hagin engegat un pla de diversitat vol dir un canvi de paradigma. Les empreses volen adaptar-se a la societat actual, que és cada cop més diversa.”

Gràcies a la Taula d’experiències s’han pogut escoltar casos d’èxit del programa de primera mà d’empreses, entitats i persones participants. La taula, moderada per Paula Cusí (responsable d’inserció d’ECAS) i Victòria Moreno (responsable de programes d’ocupació de Pimec), ha comptat amb la participació de:

Eulàlia Casanovas, responsable de RRHH de l’Escorxador Frigorífic d’Osona (ESFOSA), Vic.

Mónica Gutierrez, directora de postventa de VISERVEIS, Barcelona.

Maria Balasch, gerent de l’associó ADFO, Vic.

Yuliana Rincón, participant del programa amb l’entitat Catnova, Barcelona.

Durant la cloenda de l’esdeveniment, el president de PIMEC, Antoni Cañete, ha conclòs que “cal aliances que sumin per multiplicar, i aquest programa representa un clar cas d’èxit i de col·laboració pionera entre una associació empresarial, el tercer sector i el sector públic”.

A continuació, Marta Cid, secretària de la Junta d’ECAS, ha assegurat que “amb molt poc temps, menys d’un any dissenyant i executant el programa, i el treball conjunt de moltes entitats s’han aconseguit grans resultats; seria una pena perdre l’oportunitat de seguir enfortint aquest vincle”.

Finalment, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha tancat l’acte destacant que “aquest vincle i col·laboració público privada l’hem de seguir treballant, és així com tindrem societats més resilients i amb propòsit.”